top of page

Mielen valmennus eli mentaalivalmennus

Pysähdy ajoissa

Mielekäs ja kiinnostavakin työ voi kuormittaa liikaa, jos ei osaa pysähtyä ja asettaa terveitä rajoja. Elämän pienemmät ja isommat yllätykset, ovat ne sitten positiivisia tai negatiivisia, lisäävät oman mausteensa kokonaisuuteen, jonka summa voi olla mielelle ja keholle liikaa. 

 

Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Terve mieli terveessä kehossa ja terve keho terveen mielen seurauksena. 

 

Mentaalivalmennus eli mielen valmennus parantaa mielen vastustuskykyä ja lisää resilienssiä. Mentaalivalmentaja on kuin aivojen PT eli personal trainer, mutta lempeästi ja mukana kulkien. Voit lukea lisää Suomen Mentaalivalmentajien liiton sivustolta

Breathe post-it vaalea_edited.jpg
Kaikki alkaa tietoisesta hengityksestä

Hengitys on portti mentaalivalmennukseen ja hyvinvointiin. Oikein hengittämällä voi merkittävästi vaikuttaa omaan terveyteensä. Rauhallinen mieli, rauhallinen keho. 

Yrityksille

Etsitkö työkaluja henkilöstön jaksamiselle sekä työpaikalla että arjen haasteissa? Koska muutos on jatkuvaa ja pysyvää, täytyy mielen resilienssiä vahvistaa. Anna henkilöstöllesi mahdollisuus onnistua!

Breathe hiekassa 2.jpg
Oma harjoittelu

Aivan kuten kehoa, täytyy myös mieltä harjoittaa. Mentaalivalmennus on mielen harjoittamista – oman toiminnan tietoista kehittämistä kohti parempia tapoja toimia haastavissa tilanteissa.

Tietoinen hengitys

Hengitys on portti mentaalivalmennukseen. Oikein hengittämällä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä. Kun mieli rauhoittuu, myös keho rauhoittuu. Oikea hengitys parantaa mielen vastustuskykyä eli resilienssiä. 

 

Oikean hengitystekniikan on tutkimuksessa todettu vaikuttavan positiivisesti jopa älylliseen suorituskykyyn.

 

Oikean hengityksen opettelu koostuu selkeästä ja konkreettisesta harjoitusohjelmasta, jossa tehdään muutaman minuutin ajan hengitysharjoituksia päivittäin. Henkilökohtainen konsultaatio on suositeltavaa, mutta ohjelma käy hyvin myös pienryhmille.

 

Hengitysohjelma sopii kaikille jotka haluavat löytää tien parempaan terveyteen omista lähtökohdistaan. 

Hengitys

Yrityksille: Anna henkilökunnalle mahdollisuus onnistua

Yrityksissä tänä päivänä ainoa varma asia on muutos. Jatkuvat organisaatiomuutokset, uusien tietojärjestelmien opettelu ja usein myös yt-neuvottelut kuormittavat ja haastavat ihmisten jaksamista aina johtoportaasta vasta aloittaneisiin työntekijöhin.

Etsitkö työkaluja henkilöstön jaksamiselle sekä työpaikalla että arjen haasteissa?


Ensiapupaketti

Auttaa stressitason laskemiseen ja antaa ihmiselle käytännön työkaluja arjen ja työn hallintaan. Valmennuksen kesto on n. 1 kk ja sen aikana on n neljä tapaamista/ kokoontumista. Tapaamisten välissä tehdään harjoituksia kotona. Ensiapupaketti sopii hyvin myös pienryhmille. 


Laajempi mentaalivalmennuspaketti

Moni toistaa samoja virheitä työssä ja yksityiselämässä, vaikka tiedostaa niiden haitallisuuden. Laajempi valmennuspaketti perehtyy uusien tapojen löytämiseen sekä ihmisten parhaan potentiaalin haastamiseen, ilman että ihminen kuluttaisi itseänsä loppuun. Valmennusjakso kestää mieluiten vähintään 3 kk. Sopii parhaiten yksilölliseen harjoitteluun. Harjoituksia tehdään sekä kotona että tapaamisissa yhdessä valmentajan kanssa. 

 

Tulen mielelläni paikan päälle kertomaan lisää ja räätälöimään yrityksellenne parhaan vaihtoehdon. Ota yhteyttä!

Yrityksille

Oma harjoittelu

Aivan kuten kehoa, täytyy myös mieltä harjoittaa. Mentaalivalmennus on mielen harjoittamista – oman toiminnan tietoista kehittämistä kohti parempia tapoja toimia haastavissa tilanteissa.

 

Toistatko samoja virheitä päivästä toiseen, etkä pysty muuttamaan tapojasi, vaikka huomaat voivasi pahoin etkä saavuta tavoitteitasi? 

 

Mentaalivalmennuksen avulla opit uuden tavan ajatella ja toimia. Tämä on prosessi kohti parempaa elämänlaatua ja tasapainoisempaa arkea kehittämällä positiivisia ja rakentavia uusia muistijälkiä ja tavoitteita.  

 

Mentaalivalmennuksessa voi myös parantaa stressinhallintaa, saavuttaa uusia tavoitteita ja kehittää itsetuntoa ja motivaatiota. Mentaalivalmennuksen kautta saat konkreettisia työkaluja arjen ja työn hallintaan.

 

Päätavoite mentaalivalmennuksessa on löytää tie terveyteen ja hyvinvointiin – omista lähtökohdistaan ja kestävällä tavalla.

Harjoittelu
Calm Sea
bottom of page