top of page

Ekonomi ja mentaalivalmentaja

Hei, olen Susanne Agte

Kuka voi paremmin auttaa mielekkäänkin työn ja modernin elämän aiheuttamassa liiallisessa kuormituksessa tai ympäristöherkkyyden oireilussa kuin saman kokenut? 

Olen koulutukseltani ekonomi, entinen uraohjus ja nykyään sertifioitu mentaalivalmentaja ja hengitysohjaaja. 

 

Tässä on minun tarinani:


Sain kolmekymppisenä unelmatyöni rahoitusalalla. Olin innostunut, täynnä energiaa ja uppouduin työhöni sataprosenttisesti. Töissä oli hauskaa ja kilpailuhenkisenä ihmisenä annoin sille kaikkeni. Yhtenä päivänä havahduin siihen, että ystävät ja harrastukset olivat jääneet eikä työ enää tuntunutkaan niin hauskalta. Sinnittelin vielä hetken, kunnes terveys petti. Näin jälkikäteen ajatellen olisin ollut kiitollinen keinoista ja työkaluista hallita innostustani, jotta olisin ymmärtänyt säästää itseäni. 

Unelmakoti sairastutti

 

Toinen haastava elämäntilanne tuli vastaan muutamia vuosia sitten. Perheemme muutti uuteen kotiin, yhteen kotikaupunkini kauneimmista taloista. Ei kestänyt kauaa ennen kuin kaikki perheenjäsenet alkoivat sairastella. Aika nopeasti selvisi, että olimme muuttaneet homeasuntoon. Asunnosta löytyi viittä eri hometta sekä kahta myrkyllistä kaasua. Muutimme saman tien pois. 

 

Siitä alkoi pitkä ja haastava toipumisen taival. Merkittävin toipumisessani auttanut tekijä olivat mentaalivalmennuksen työkalut.

Missioni ja tavoitteeni on tarjota ennaltaehkäiseviä työkaluja ympäristöherkille, vastaavanlaisessa tilanteessa oleville. Työssä en itse ymmärtänyt jarruttaa ajoissa, mutta toivon että voisin tavoittaa samassa tilanteessa olevia ja estää heitä toistamaan tekemiäni virheitä.

Kaikki alkaa hengityksestä

 

Sinä päivänä, kun opin hengittämään oikein, ja hyödyntämään mentaalivalmennuksen työkaluja, elämäni muuttui.

 

Eli olen itse oman yritykseni tyytyväinen asiakas. 

 

Minusta elämässä on tärkeintä tasapainoinen, hyvä arki ja siitä nauttiminen perheeni kanssa. Intohimoni on itseni kehittäminen, haastaminen ja uuden oppiminen. Ekonomin papereiden ja mentaalivalmentajan koulutuksen lisäksi olen opiskellut hengitysohjaajaksi. Luonnossa liikkuminen ja jooga ovat minulle tärkeitä harrastuksia. Olen myös toiminut hiihdonopettajana useita vuosia kotimaassa ja ulkomailla.

 

Oikein hengittäminen on portti kaikkeen kehittymiseen. 

 

Olen auttanut lukuisia eri tavoin oireilevia ihmisiä voimaan paremmin. Täältä löydät yhden kokemuksen – lisää on tulossa.

 

Löydät minusta lisätietoa YLE:n tuottamista dokumenteista: Radio-ohjelmasta "Du kan bli frisk" ja television Akuutti-ohjelmasta keväältä 2022. Olin toukokuussa 2021 mukana Mentalkanalen-podkastissa (det finns historier som slutar bra).

 

Tavoitteeni on aina ollut tuoda esiin mahdollisuutta parantua – koska itse olen kokenut sen. Myönteisiä kertomuksia ympäristöherkkyydestä on turhan vähän. 

 

Tervetuloa mukaan jännittävälle ja avartavalle matkalle!

 

Ota yhteyttä.

Susanne Agte, mentaalivalmentaja
Breathe post-it vaalea.png
bottom of page